Най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова се върна в училище. Чаровната спортистка обаче застана от другата страна и влезе в ролята на учителка.

Сани се върна в двора на 164-та испанска гимназия „Мигел де Сервантес“. Точно в 11 часа Жекова изведе момчетата и момичетата от IX „в“ клас и проведе открит урок.

След задължителната загрявка Жекова даде възможност на учениците сами да изберат с какъв спорт да продължи часа им. Момчетата играха футбол, волейбол и баскетбол, а момичетата заложиха на волейбол и бадминтон. Именно в бадминтона се включи и самата Жекова, която показа завидни умения с ракетата в ръка. „Много обичам да играя бадминтон“, сподели Жекова.

Сани Жекова е лице на кампанията „Аз обичам спорта“ на Министерството на физическото възпитание и спорта, която има за цел да привлече все повече деца и младежи към активни занимания със спорт.

„Видях млади лица, които са заредени с много енергия имат желание да спортуват. Бяха много послушни. За мен беше чест да се върна в този двор, в който съм пораснала. Прекарахме си много приятно. Основно проблемите идват в семейството. Важно е родителите да насърчават децата да спортуват и да прекарват време в природата. Толкова е хубаво да бъдем навън, да поиграем заедно и да се посмеем заедно“, каза Жекова.

„Не е имало период от живота ми, в който не съм спортувала. Сега установявам, че когато нямам време за спорт не се чувствам добре и пълноценно. Спортът носи много щастие на човек. Обичам да играя бадминтон, баскетбол, волейбол, тенис, обичам да карам мотори, водни спортове. Само за удоволствие. Аз вече си починах достатъчно пълноценно това лято. Скоро започват първите ни тренировъчни лагери. Подготовката включва доста работа във фитнеса и много работа на стадиона плюс различни спортове, които ще развиват качествата, които са ми необходими“, допълни още най-добрата ни сноубордистка.