Националът по ски бягане Веселин Цинзов зае 24-о място в първия си старт за ФИС за сезона. Във финландския курорт Олос българинът постигна на 15 км класически стил 46:53,5 мин. Победител с 43:39,0 мин е Сами Яухояерви (Финл). На 32-о място с 47:41,3 завърши вторият ни национал Андрей Гридин. Най-младият български състезател, стартирал в Олос, Йордан Чучуганов не завърши. От стартиралите 162-ама състезатели до финала достигнаха 146.

За поредна година националният отбор по ски бягане е на подготовка в Леви (Фин). Днес Веселин Цинзов, Йордан Чучуганов и Андрей Гридин трябва да стартират в Олос на 10 км свободен стил. Следващият уикенд, 21-22.11.2015, в Сариселкае (Фин) българските състезатели отново ще застанат на старт. Тези две състезания са подготовка към предстоящите кръгове за Световната купа, които започват в края на месец ноември в Куусамо (27-29 ноември).

В тренировъчната програмата за подготовката на сняг във Финландия са включени пет девойки и четирима юноши в състав: Нанси Окоро, Христина Митева, Ванеса Емилова, Цветелина Павлова, Петя Стойчева,Симеон Огнянов, Николай Вячев, Любомир Папарков, Мартин Пенчев. Младите надежди също ще вземат участие в състезанията в свободния стил в Олос (днес) и в Сариселкае (Фин).