19-годишната феноменална скиорка Микаела Шифрин се справи с напрежението и спечели световната титла в слалома на Световното във Вейл - нейният роден град.

Всички възможни близки и познати на американката бяха по трибуните и очакваха нейната титла, а Шифрин успя да стигне до нея по холивудски сценарий.

Тя бе най-бърза в първия манш, а във втория започна с почти 40 стотни аванс пред втората от първия манш Фрида Хансдотер, която пое лидерството в класирането преди Шифрин да се спусне по пистата.

Комфортният наглед аванс обаче бе стопен още на първата контрола, на която Шифрин изоставаше с 4 стотни. На втората американката отново бе в червено (на 3 стотни), но във финалната част бе феноменална и в крайна сметка победи с 0,34 секунди пред своята конкурентка. Шарка Страхова от Чехия допълни почетната стълбичка с третото си място.

"Стигнах до момент по пистата, в който без значение какво стана преди това, наистина трябваше да дам всичко. Намерих своя ритъм и ставах по-добра и по-добра, така че съм много благодарна. Всички, които видях, казаха 'Почти ни уби тук долу'. Но предполагам, че това е идеята, да направим добро шоу, сподели щастливата победителка.

По този начин Шифрин спечели втора поредна световна титла в слалома, а на 19 години вече има и олимпийска титла.