Райли Смит вкара гол и подаде за още два при победата на Лас Вегас с 5:4 срещу Чикаго в мач от първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Това беше девета победа в последните десет мача на Голдън Найтс в редовния сезон, с което те затвърдиха първото си място в Западната конференция и поведоха с три точки на Уинипег.

Джонадан Маркесо и Уилям Карлсън записаха по гол и асистенция за първата победа на Вегас в Чикаго. Алекс Тух и Коуди Ийкин също вкараха по една шайба в мрежата на домакините, а Малкълм Събън спаси 28 удара.

Вини Хиностроза вкара гол и подаде за други два за отбора на Чикаго, който изигра първия си домакински мач след поредица от шест гостувания. Джонатан Тейвс завърши срещата с гол и асистенция, а Джеф Глас спаси 38 удара на вратата на Черните ястреби, които са последни в Централната дивизия.

Уинипег е лидер в групата на Чикаго с актив от 55 точки, след като Джетс надвиха с 4:3 Бъфало. Блейк Уийлър и Джейкъб Труба записаха по гол и асистенция, а защитникът Дъстин Бъфлин вкара първата си шайба от началото на редовния сезон. Той направи това в 30-ия си мач и втори пореден, след като пропусна десет заради контузия.

Сидни Кросби вкара гол и записа три асиснтеции, а Тристан Джари спаси 31 удара за втория си шътаут през сезона при победа на шампионите с 4:0 срещу Ню Йорк Айлъндърс. Даниел Спронг вкара две шайби за победителите, а четвъртото попадение беше дело на Евгени Малкин.

Питсбърг започна лошо сезона и малко преди преполовяването му се намира на шесто място в Столичната дивизия при осем точки пасив срещу лидера Вашингтон. Айлъндърс също са в незавидно положение. Те са седми и с една точка зад Пингвините./ БТА