С гол на Джонатан Марчесьо 17.7 секунди преди края на продължението отборът на Вегас Голдън Найтс победи с 4:3 Сейнт Луис Блус в един от най-интересните мачове от програмата на Националната хокейна лига тази нощ.

Въпреки поражението, гостите взеха точка от срещата, която и на теория има гарантира класиране за плейофите като четвърти в Западната дивизия.

Райли Смит изведе Вегас напред в резултата в началото на срещата, но с три безответни гола на Райън О'Райли, Дейвид Перон и Джейдън Шварц "сините" успяха да направят обрат до 3:1.

Десет секунди преди края на втория период Алек Мартинес върна един гол за "златните рицари", а Николас Рой изравни в седмата минута на третата третина.

Мачът вървеше към дузпи, но в последните секунди на продължението Марчесьо вкара гола за Вегас, който остави тима на първоя място в дивизията със 78 точки, четири повече от втория Колорадо и на пет пред третия Минесота. В оставащите три мача (четири за Колорадо) до края на редовния сезон трите тима ще определят победителя в Западната дивизия, който ще играе със Сейнт Луис в първия кръг на плейофите.

Далас Старс запази живи надеждите си за класиране в плейофите след победа с 5:2 над Тампа Бей като гост в мач от Централната дивизия, който бе повторение на финала от миналия сезон.

Джо Павелски вкара два гола и направи две асистенции за "звездите", а другите три шайби за Далас забиха Джейми Олексяк, Руупи Хинц и Йоел Кивиранта, докато вратарят Антон Худобин направи 25 спасявания. За Тампа Бей головете в мача вкара Блейк Коулман и Алекс Бар-Буле.

Загубата на Тампа позволи на Каролина Хърикейнс да спечели предсрочно Централната дивизия. Два кръга преди края "ураганите" водят в класирането с 80 точки, докато Тампа е на второ място със 75, колкото има и третият Флорида Пантърс. Далас е пети в дивизията с 58 точки, на две зад четвъртия Нешвил Предатърс.

Филаделфия Флайърс сложи край на серията си от пет последователни загуби от Вашингтон Кепиталс с победа над столичани като гост с 4:2. "Летящите", които отдавна загубиха шансове за плейофите, така и не изоставаха в нито един момент от мача, като трябва да благодарят и на вратаря си Брайън Елиът, който направи 28 спасявания.

Джоел Фарабий даде преднина на гостите с 18-ия си гол за сезона малко повече от минута след началото на мача, но Даниел Шпронг изравни за домакините.

С два гола на Уейд Елисън във втората третина Филаделфия доведе резултата до 3:1 в своя полза, преди Ти Джей Оши да върне един гол за столичани. Крайният резултат обаче бе оформен от нападателя на гостите Шон Кутюрие, който вкара на празна врата 31 секунди преди финалната сирена.

Филаделфия е на шесто място в Източната дивизия с 55 точки, докато Вашингтон е втори със 73. Кепиталс обаче пропуснаха да се изравнят с лидера Питсбърг Пингуинс, който има и мач повече от тях.

Мачове от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):

Тампа Бей - Далас 2:5
Вашингтон - Филаделфия 2:4
Кълъмбъс - Детройт 2:5
Минесота - Анахайм 4:3 след продължение
Вегас - Сейнт Луис 4:3 след продължение
Лос Анджелис - Колорадо 2:3
Сан Хосе - Аризона 2:5

Лидери в дивизиите:
Централна дивизия: Каролина 80 точки, Тампа Бей 75, Флорида 75, Нешвил 60
Източна дивизия: Питсбърг 75, Вашингтон 73, Бостън 71, Ню Йорк Айлендърс 68
Северна дивизия: Торонто 74, Едмънтън 66, Уинипег 59, Монреал 57
Западна дивизия: Лас Вегас 78, Колорадо 74, Минесота 73, Сейнт Луис 57.