Якуб Врана вкара 2:51 минути след началото на продължението и донесе победата на Вашингтон с 3:2 срещу шампиона Сейнт Луис в мача на откриването на новия сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Врана изпрати шайба в горния ъгъл на вратата на Блус и по този начин записа първа точка в пет мача в кариерата си срещу този съперник. Александър Овечкин и Дмитри Орлов също се разписаха за Капс, а Брейдън Холтби спаси 21 удара на вратата си. Сами Блес и Алекс Пиетранджело пък вкараха за Сейнт Луис, а Бинингтън отрази 31 шайби.

Преди мача Блус издигнаха първия си шампионски банер с церемония, по време на която бяха показани кадри от празненствата на играчите в паузата на шампионата, както и избрани моменти от плейофите.

Остън Матюс отбеляза два гола за отбора на Торонто, който вкара четири във втората третина срещу Отава и спечели с 5:3 канадското дерби. Той вкара за 3:2 за Торонто 8:02 минути след началото на втората част, а малко по-късно увеличи преднината на своя тим при числено предимство. Той вече има девет гола и две асистенции в първите мачове на своя тим в рамките на четири сезона.

Иля Михеев вкара гол и подаде за още един в дебюта си в НХЛ, Фредрик Готие и Тревър Муур също се разписаха, а Фредерик Андерсен спря 23 удара. Скот Сабурин също записа първата си шайба в НХЛ за Отава, а другите попадения бяха дело на Брейду Ткачук и Боби Райън. Крейг Андерсън пък спаси 36 удара на вратата си.

В други мачове от първия ден за новия сезон Едмънтън надви Ванкувър с 3:2, а Лас Вегас се наложи с 4:1 срещу Сан Хосе. /БТА