Вашингтон победи Тампа Бей с 5:3 и си гарантира участие в плейофите в НХЛ. Столичани имат 100 точки в актива си и са отборът с най-добър баланс в редовния сезон.  

Ти Джей Оши се отличи с хеттрик и асистенция за успеха на Вашингтон, а по един гол добавиха Джъстин Уилямс и Джон Карлсон. Ню Йорк Рейнджърс надигра Минесота с 3:2 в друга среща от тази нощ. Оксар Линдберг записа гол и асистенция, а вратарят Анти Раанта спаси 25 удара за Рейнджърс. Чикаго постигна драматичен успех с 2:1 над Торонто след продължение. Райън Хартман бе точен 17 преди края на продължението и донесе успеха на Блекхоукс.

Джон Хейдън отбеляза първия си гол в НХЛ, а вратарят Кори Кроуфорд спаси 25 удара за Чикаго. За Торонто се разписа Остон Матюс.  Детройт разгроми Колорадо с 5:1, но "червените крила" остават на последното място в Атлантическата дивизия. Томаш Татар вкара два гола за Детройт и вече има 20 попадения на сметката си през сезона. Сейнт Луис победи Аризона с 3:0 и излезе трети в Централната дивизия. Вратарят на Сейнт Луис Джейк Алън спаси 31 удара и записа четвърти мач без допуснат гол за сезона и общо 15-и в кариерата.

В дербито на Тихоокеанската дивизия вторият Анахайм надигра лидера Сан Хосе с 2:1. Патрик Ийвс и Джейкъб Силфверберг вкараха головете за "патоците", които с успеха се приближиха на 4 точки до върха в дивизията. 

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), мачове от редовния сезон:

Сан Хосе - Анахайм 1:2
Едмънтън - Ванкувър 2:0
Аризона - Сейнт Луис 0:3
Минесота - НЙ Рейнджърс 2:3
Торонто - Чикаго 1:2 (след продължение)
Отава - Монреал 3:4 (след дузпи)
Тампа Бей - Вашингтон 3:5
Каролина - Нешвил 4:2
Детройт - Колорадо 5:1
НЙ Айлендърс - Кълъмбъс 2:3 (след продължение) 

Лидери в дивизиите
Източна конференция:
Атлантическа дивизия: Монреал 88 точки, Отава 86, Бостън 82
Дивизия Метрополитън: Вашингтон 100, Кълъмбъс 98, Питсбърг 97

Западна конференция
Централна дивизия: Чикаго 97, Минесота 92, Нешвил 81
Тихоокеанска дивизия: Сан Хосе 91, Анахайм 87, Едмънтън 85 /БТА