Вашингтон Кепиталс победи с 5:3 Питсбърг Пингуинс в директен сблъсък за първото място в Столичната дивизия на Източната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Домакините взеха аванс след първата третина чрез Якуб Врана, но с голове в рамките на само 26 секунди малко преди края на втората част Питсбърг обърна резултата до 2:1. Том Уилсън бързо възстанови равенството за 2:2 в началото на третата част, а малко след това Карл Хагелин изведе домакините от Вашингтон за втори път напред в резултата. Питсбърг не се предаде и 11 минути преди финалната сирена Евгени Малкин бе точен за 3:3.

Равенството обаче отново се задържа за съвсем кратко, тъй като 110 секунди по-късно Ти Джей Оши изведе столичани отново напред в резултата с 25-ия си гол за сезона. Крайното 5:3 бе оформено от Хагелин, който с второто си попадение в срещата премина границата от 100 гола в кариерата си в лигата. С успеха Вашингтон оглави дивизията с 82 точки, две повече от втория Питсбърг и пет пред третия Филаделфия. Шампионът Сейнт Луис Блус постигна изразителен успех с 4:1 над Минесота Уайлд като гост.

За "сините" това бе четвърти пореден успех, а малко преди началото на срещата стана ясно, че двата отбора ще играят един срещу друг в традиционния мач на открито "Зимна класика" през следващата година. Вратарят Джордан Бинингтън отново бе с основна заслуга за успеха на Сейнт Луси, отразявайки 32 шайби към вратата си, докато головете за тима вкараха Джордан Киру и Брейдън Шен през първата третина, Оскар Сундквист през втората и Иван Барбашев в третата.

За домакините от Минесота почетното попадение в началото на втората третина заби Маркъс Фолиньо. С хеттрик на Уилям Карлсон и победен гол на Ший Тиъдър 3:50 минути след началото на продължението Вегас Голдън Найтс победи с 6:5 Анахайм Дъкс като гост. "Златните рицари" на три пъти повеждаха в резултата чрез Патрик Браун и на два пъти Карлсон, като в един момент водеха и с 5:3, но с два гола на Адам Енрике в последните три минути на срещата "патоците" се добраха до продължение, а с това и до една точка от мача. Домакините обаче не бяха способни за пълен обрат и победа, тъй като голът на Тиъдър донесе успеха на лидера в Тихоокеанската дивизия на Западната конференция.

Освен Карлсон, Тиъдър и Браун, точен за тима от Невада бе и Алек Мартинес във втората част, докато за Анахайм Дейвид Шор и на два пъти Ник Ричи се записаха сред голмайсторите заедно с Енрике. Капитанът на Едмънтън Ойлърс Конър МакДейвид се завърна в игра след травма в квадрицепса и се отчете с гол и две асистенции за успеха с 4:2 над Лос Анджелис Кингс като гост. МакДейвид регистрира 31-вия си гол за сезона след зрелищна самостоятелна атака в 17-ата минута на втората третина, с която покачи на 3:0 в полза на Едмънтън. Другите голове за канадците вкараха Леон Драйсайтл, Райън Нюджънт-Хопкинс и Джош Арчибалд, който оформи крайния резултат, докато за Лос Анджелис точни бяха Анже Копитар и Дъстин Браун.