Джон Карлсън и Ти Джей Оши вкараха при числено превъзходство при победата на Вашингтон с 4:1 срещу Питсбърг в сблъсъка на гигантите от Столичната дивизия на Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Брейдън Холтби пък стана вторият вратар с най-бързи 200 победи в историята на НХЛ, след като спря 27 шайби към вратата си. Сезонът не тръгна добре за Вашингтон в играта при числено превъзходство, но този път Столичаните се възползваха от грешките на Питсбърг и вкараха първите си два гола при пауърплей. Карлсън наниза първата шайба в мрежата на гостите след наказание на Евгени Малкин, а Оши вкара след двоен фаул срещу него от страна на Крис Летанг. Между тези два гола Фил Кесел реализира за Пингвините, но Вашингтон стигна до нови два в последната третина.

Чандлър Стивънсън вкара в средата на частта, а Якуб Врана оформи крайния резултат на празна мрежа. Холтби спря 27 от 28 удара и спечели своята победа номер 200 в 319 мача в НХЛ, с което изостана само от члена на Залата на славата и 6-кратен шампион Кен Драйден, който го направи в 311 двубоя за Монреал. Вашингтон вече изостава само с точка от отбора на Питсбърг, който е равен на върха в дивизията с Ню Джърси. 

Торонто съкрати пасива си от върха на Атлантическата дивизия на шест точки, след като победи с 3:2 Бостън след продължение. Патрик Марло вкара шайбата в допълнителната част, а Джеймс ван Риймсдайк се разписа на два пъти в редовното време, включително за равенството 2:2 в последната минута. Фредерик Андерсен пък спаси 33 удара за третия пореден успех на Кленовите листа, които са на шест точки от Тампа Бей. Марк Стоун вкара в редовното време и продължението за победа на Отава с 4:3 над Колорадо в първия от общо два мача, които НХЛ организира през този сезон в шведската столица Стокхолм.

Местният любимец Фредрик Клаесон също вкара една шайба за Сенаторите, а последното попадение беше дело на Кристофър Ди Доменико.

 

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), мачове от редовния сезон:

Бъфало - Флорида 1:4
Торонто - Бостън 3:2 след продължение
Вашингтон - Питсбърг 4:1
Кълъмбъс - Каролина 1:3
Колорадо - Отава 3:4 след продължение

Източна конференция
дивизия Метрополитън - Ню Джърси 20 точки, Питсбърг 20, Кълъмбъс 19, Вашингтон 19
Атлантическа дивизия - Тампа Бей 28, Торонто 22, Отава 19

Западна конференция
Централна дивизия - Сейнт Луис 27, Уинипег 19, Нешвил 18, Далас 18
Тихоокеанска дивизия - Лос Анджелис 24, Вегас 21, Ванкувър 18/БТА