Вашингтон надделя с 3:1 над гостуващия Тампа Бей и се утвърди на върха в Националната хокейна лига с актив от 57 точки. Дмитри Орлов, Радко Гудаш с първия си гол за столичани и Ник Дауд на празна врата се разписаха за петия успех в последните шест мача на тима. Вратарят БРейдън Холтби отрази 26 шайби. Най-полезният играч (МВП) за миналия сезон Никита Кучеров вкара за гостите, а Къртис МакИлхени парира 32 удара, но това не беше достатъчно. Носителят на купа "Стенли" Сейнт Луис спечели с 5:2 в залата на Сан Хосе и остана лидер в Западната конференция с 52 точки.

Алекс Пиетранджело реализира два пъти в третия период, а Джейдън Шуорц се отличи с гол и две асистенции за петия пореден успех на шампионите. Джордън Кайру и Райън О'Райли също вкараха, а вратарят Джейк Алън спаси 34 удара. Брент Бърнс завърши с гол и асистенция за домакините, които загубиха за осми път в девет мача.

Блейк Уийлър записа гол и асистенция и стана най-резултатният хокеист в историята на Уинипег при разгромния успех с 6:0 над домакина Минесота. Бийлър вече има 616 точки за клуба (202 гола и 414 асистенции), с което задмина с точка Иля Ковалчук, който игра за предшественика на отбора Атланта. Патрик Лайне се разписа два пъти, а вратарят Конър Хелебък отрази всичките 31 шайби и записа трети "шътаут" за сезона и 17-и в кариера си. Минесота допусна първо поражение в редовното време като домакин от 12 октомври и прекъсна серия от 12 мача поне с точка в собствената си зала. Райън Елис се разписа 54,2 секунди преди края на продължението и донесе успеха на Нешвил с 4:3 над домакина Бостън.

Роман Йоши вкара два пъти за гостите. Патрис Бержерон също се разписа два пъти за Бостън, но вицешампионите останаха само с една победа в осем срещи. Крис Дрейджър блокира 42 изстрела и помогна на Флорида да запише трети пореден успех след 4:2 над домакина Каролина. Жонатан Юбердо се отличи с гол и асистенция за гостите. Каролина допусна първо поражение в редовното време от осем мача. Торонто постигна четвърта последователна победа след 4:1 над гостуващия Детройт. Зак Хайман и Остън Матюс завършиха с по гол и асистенция, а вратарят Майкъл Хъчинсън отрази 29 удара. Тайлър Бертузи вкара за Детройт, който има 15 загуби в 17 срещи и е на дъното на класирането. Кълъмбъс записа точка в седми пореден мач след 5:1 над гостуващия Ню Джърси. Оливер Бьоркстранд се разписа два пъти и помогна за продължаването на най-добрата серия на отбора си през сезона.