Алекс Овечкин вкара два гола, а Иля Самсонов спаси 24 удара на вратата при победата на Вашингтон с 4:0 над Ню Джърси. Така Овечкин вече вкарва 10 гола в последните си 10 мача, а общо има 17 попадения от началото на сезона. Общо в кариерата му това са голове под номера 722 и 723, като е на 8 от Марсел Дион за 5-ото място в ранглистата на НХЛ.

Никлас Бакстрьом и Конър Шиъри вкараха другите две попадения за успеха на Столичани, които имат 48 точки. Заедно с Айлендърс двата отбора си поделят 1-ото място в Източната дивизия, но Вашингтон са с мач по-малко.

Аризона Койотис прекършиха на свой терен Сан Хосе с 5:2 с два кола на Кристиан Дворжак. Ник Шмалц, Драйдън Хънт и Фил Кесъл бяха автори на другите три гола за Койотите, а вратарят им Ейдън Хил спаси 22 удара.

Победата придвижи Аризона на 2 точки от Сейнт Луис за 4-ото място в Западната дивизия.

Томас Хертъл и Патрик Марло се разписаха за Акулите, като за Марло това е гол номер 564 в кариерата.

Анахайм Дъкс отнесе Сейнт Луис с 4:1 като гост, а вратарят им Джон Гибсън направи 33 спасявания в първия си мач от пет насам, след като лекуваше травма в долната част на слабините.

Сам Стийл и Макс Джоунс вкараха два гола за победителите, а Дерек Грант и Ричард Ракел прибавиха по едно попадение на празна врата. За разлика от други години този път Анахайм не само е далече от плейофите, но и е последен в Западната дивизия с 29 точки.

Уинипег Джетс затвърди добрите впечатления, след като спечели с 3:2 като гост на Калгари в Северната дивизия и поделя там 1-ото място с Торонто. Калгари е на предпоследната 7-а позиция в същата дивизия.

Пол Щастни, Блейк Уилър и Кайл Конър се отличиха с по гол и асистенция за победителите. Вратарят Конър Хелебок спаси 25 изстрела при 27-ия си старт през този сезон.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), резултати:
Калгари - Уинипег 2:3
Вашингтон - Ню Джърси 4:0
Аризона - Сан Хосе 5:2
Сейнт Луис - Анахайм 1:4
Монреал - Едмънтън отложен

Лидери в отделните дивизии
Централна дивизия: Тампа Бей - 50 точки, Каролина- 47
Източна дивизия: Вашингтон и Ню Йорк Айлендърс по 48
Северна дивизия: Торонто и Уинипег по 44
Западна дивизия: Лас Вегас и Колорадо по 45/БТА