Шампионът Вашингтон победи гостуващия Лас Вегас с 5:2 в повторение на финала за купа "Стенли" от предишния сезон.

Александър Овечкин се отличи с две попадения за столичани, а Евгени Кузнецов добави гол и три асистенции за успеха. Никлас Бекстрьом допринесе с попадение и асистенция, а Ти Джей Оши също вкара.

С 611 гола в лигата Овечкин изпревари Боби Хъл на 17-ото място в листата на най-добрите реализатори в историята на Националната хокейна лига. 

Брейдън Холтби отрази 29 шайби за Вашингтон, който през юни надделя над Лас Вегас в пет мача във финалния плейоф за титлата.
Коди Ийкън и Райли Смит се разписаха за гостите, които имат само една победа в четири срещи от началото на кампанията.

Якуб Ворачек се отличи с два гола и три асистенции и помогна на Филаделфия да спечели в залата на Отава със 7:4. Скот Лафтън вкара два пъти, а Радко Гудаш добави три асистенции за успеха на гостите. Вратарят Калвин Пикард отрази 31 удара.

Брейди Ткачук, номер 4 от драфта на новаците в НХЛ през 2018 година, вкара първите си два гола и даде и асистенция. Максим Лажоа също се отличи с две попадения и асистенция, а Крейг Андерсън парира 38 изстреля, но това не беше достатъчно за канадците.

Аризона спечели с 3:2 след дузпи срещу домакина Анахайм.

Ник Къзинс единствен вкара при наказателните удари, а вратарят Анти Раанта отрази 23 удара за първия успех на тима през сезона.
Дилън Стром и Брад Ричардсън се разписаха в редовното време за гостите.

Райън Кеслър и Бен Стрийт се отличиха с попадения, а стражът Джон Гибсън спаси 37 удара за Анахайм, който допусна първо поражение в кампанията, но е лидер в Западната конференция със 7 точки.

Срещи от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада:

Отава - Филаделфия - 4:7
Вашингтон - Лас Вегас - 5:2
Анахайм - Аризона - 2:3 след дузпи/БТА