Носителят на Купа "Стенли" Вашингтон победи Каролина с 3:2 и си осигури място на плейофите в Националната хокейна лига. Столичани достигат фазата на елиминациите за пета поредна година и общо за 29-и път.

С победата срещу Каролина тимът на Вашингтон събра 100 точки в редовния сезон, което също се случва за пети пореден сезон.

Ник Дауд, Брет Конъли и Якуб Врана се разписаха за победата на Вашингтон, а вратарят Брейдън Холтби спаси 24 удара. Уорън Фьогеле и Нино Нидерайтер бяха точни за Каролина.

Ню Йорк Айлендърс победи Уинипег с 5:4 и измести Питсбърг от второто място в дивизия Метрополитън. Кейси Сизикас и Джордан Еберле вкара два бързи гола в края на мача и обърнаха резултата в полза на нюйоркчани.

Еберле добави и една асистенция, а Райън Пълок се отличи с три завършващи паса за Айлендърс Матю Барзал реализира 11-ия си гол за сезона и прекъсна сушата от 19 мача без попадение.

Адам Лоури се отличи с два гола и асистенция, а Брендън Танев записа гол и две асистенции за Уинипег. Кълъмбъс победи Монреал с 6:2 и се изравни с канадците на второто място за "уайлд кард" за плейофите в Източната конференция.

Оливер Бьоркстранд вкара два гола, а Сергей Бобровски спаси 28 удара за Кълъмбъс. С гол на Тайлър Бертуци в продължението Детройт победи Бъфало с 5:4. Попадението на Бертуци бе второ за него в мача, след като се разписа и в редовното време. Дилън Ларкин също вкара два гола за Детройт, а Филип Хронек добави един. Вратарят Джими Хауърд спаси 35 удара за успеха на Детройт. 

Сан Хосе допусна седма поредна загуба след поражение с 4:5 от Чикаго. Алекс ДеБринкат вкара два гола за успеха на Блекхоукс и достигна кота 40 през сезона./БТА