Александър Овечкин вкара 26-ия си гол през сезона, а Вашингтон надви с 5:0 Каролина за четвъртата си поредна победа в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Столичаните са лидери в Столичната дивизия и Източната конференция с актив от 80 точки, докато Кълъмбъс е втори със 73 след успех с 3:2 след продължение срещу Детройт. Питсбърг е трети по точки със 72 след загуба с 2:3 срещу Калгари с дузпи.

Брет Конъли, Ларс Елер, Евгени Кузнецов и Маркус Йохансен добавиха по един гол към този на Овечкин, а Брейдън Холтби спаси 23 удара за втория пореден шътаут на Вашингтон през редовния сезон. Неговата резерва Филип Грубауер отрази 38 шайби за победата с 5:0 срещу Лос Анджелис в мач от неделната програма на НХЛ. Сет Джоунс се разписа 3:22 минути след началото на продължението за победата на Кълъмбъс с 3:2 срещу Детройт, с което "сините" останаха втори в класирането. Дубински, който направи асистенцията за гола, също вкара веднъж, а автор на третото попадение стана Кам Аткинсън.

Сергей Бобровски пък спаси 24 удара за отбора от Кълъмбъс, който беше загубил четири от последните си пет мача. Питсбърг се смъкна до трето място в Столичната дивизия, след като Крис Верстеег вкара единствения гол при дузпите и Калгари спечели с 3:2 като гост. Чад Джонсън спаси 31 удара в редовното време и спря опитите на Фил Кесел и Сидни Кросби при дузпите, докато Крис Летанг удари щангата и шампионите загубиха мача. Михаел Фролик вкара 13-ия си гол за сезона, а Мишел Ферланд се разписа за шести път при победата.

Благодарение на това Калгари спечели ценни две точки по пътя към плейофите на запад. Към момента Пламъците заемат последното осмо място, докато лидер на конференцията продължава да бъде отборът на Минесота, който победи с 4:2 Уинипег и поведе с шест точки на Чикаго./БТА