Отборът на Вашингтон Кепитълс разгроми у дома тима на Бостън Брюинс с 10:2 в среща от редовния сезон на Националната хокейна лига и сложи край на серията от шест поредни победи на гостите.

Александър Овечкин отбеляза хеттрик, а освен това завърши с 5 точки по системата гол плюс пас. Освен това той излезе начело в листата на голмайсторите с 52 гола - първият хокеист, който преминава границата от 50 гола през този сезон.

Брукс Лейч и Мат Брадли вкараха по два гола, а Никлас Бакстрьом се отличи с гол и три асистенции за столичани. Денис Уайдман и Марко Щурм бяха точни за гостите.

Кори Пери и Скот Нидермайер записаха по гол и асистенция, а Тод Бертуци вкара третия гол при успеха на Анахайм Дъкс над Отава Сенатърс с 3:1. Вратарят Жан-Себастиен Жигер спаси 24 удара и допусна шайбата само веднъж зад гърба си - в първия период, когато Кристоф Шуберт успя да намали резултата на 2:1.

Джо Торнтън отбеляза два гола и записа две асистенции при победата на Сан Хосе Шаркс над Монреал Кънейдиънс с 6:4. Това е шеста поредна победа за акулите, които сложиха край на серията на канадците от три поредни успеха.