Ти Джей Оши вкара два гола и добави асистенция за победата на Вашингтон с 4:1 като гост на Питсбърг в мач от НХЛ. Никлас Бакстрьом се отличи с гол и две асистенции за столичани, които с разгромната победа развалиха дебюта на новия треньор на Питсбърг Майк Съливан.

Джон Карлсън също се разписа за Вашингтон, негов пети гол за сезона. Почетен гол за Питсбъг вкара Евгений Малкин. Вашингтон е лидер в дивизия Метрополитън с 44 точки, а Питсбърг е едва пети с 33.

Едмънтън записа шеста поредна победа след труден успех над Бостън с 3:2 след продължение. Андрей Секера вкара в началните секунди на продължението и осигури успеха на Едмънтън. Сериозен принос за победата има и вратарят на Едмънтън Кам Талбот, който спаси 47 удара.

Отава надигра Лос Анджелис с 5:3 след много силна втора третина, в която паднаха четири от головете за победителите. Майк Хофман бе героят за "сенаторите" с два гола и асистенция. Кайл Търис, Ерик Карлсон и Мика Зибанежад вкараха другите голове за Отава.

Бъфало постигна драматична победа над Детройт с 2:1. Райън О'Райли и Йохан Ларсон вкараха два гола в рамките на минута към края на последната третина и донесоха успеха на Бъфало.

Брад Ричардс откри в полза на Детройт, но О'Райли изравни за 1:1, а веднага след това шведът Ларсон вкара победния гол за Бъфало 3:13 минути преди края. Попадението е първо за Ларсон в последните 30 мача, като за последно бе реализирал на 6 април. Успехът е двойно по-ценен, тъй като с него Бъфало прекъсна серия от осем мача без победа в Детройт. /БТА