Вашингтон Кепитълс прекъсна серията от пет поредни загуби с успех с 3:2 като гост над сериозния отбор на Чикаго. За столичаните вкараха Андре Бураковски, Маркус Йохансон и Джоел Уърд, а вратарят им Брейдън Холтби спаси 38 удара. С победата Вашингтон има 13 точки и се нарежда на 6-о място в дивизия Метрополитен. Чикаго изигра първата си среща без центъра Патрик Шарп, който се контузи при гостуването на Монреал във вторник. Головете за тях вкараха Брандън Саад и Дънкан Кийт. Чикаго с 15 точки е на 4-о място в Централната дивизия.

Каролина постигна четвърта поредна победа над Калъмбъс- този път с 3:2 след продължение. Домакините от Роли стигнаха до успеха в 37.8 секунда на допълнителното време чрез Елиас Линдстрьом. Скот Хартнъл вкара два гола за Блу Джакетс, които регистрират седма поредна загуба.

Лидерът в Тихоокеанската дивизия Анахайм отстъпи с 2:3 след изпълнение на дузпи на Аризона, но въпреки това остава на върха с 2 точки пред Ванкувър. Гостите пък са с 13 точки и с тази победа се отлепиха от дъното.

Аризона стигна до равенството в редовното време благодарение на головете на Роб Клинкхамър и Шейн Доун в рамките на 58 секунди във втората част. Вратарят Майк Смит направи 37 спасявания, а решителната дузпа реализира Микел Бьодкер. За домакините се разписаха Райън Гецлаф, който пропусна поражението с 2:3 от Айлендърс в сряда заради вирус, както и Мат Белески. Детройт отнесе с 4:2 Ню Джърси благодарение на щастливия гол на Никлас Кронвал с рикошет. Така

Червените криле сложиха край на серията от три поредни поражения и и с 18 точки заемат 3-о място в Атлантическата дивизия. Якуб Киндъл, Брендън Смит и Йохан Францен също се отличиха с по гол, а вратарят им Джими Хауърд спаси 15 шута. При третата поредна загуба на Дяволите вкараха Стив Берние и Джордън Туту.

Голът на Кронвал, който се оказа решителен, дойде след негов нисък, отсечен удар, при който шайбата се отби в двете греди, върна се в кънката та вратаря Кори Шнайдер и спря в мрежата. Това стана в средата на втората третина за 4:1. Иначе вратарят на гостите отрази 20 удара.

Резултати:
Бъфало- Едмънтън 2:3
Каролина- Калъмбъс 3:2 след продължения
Детройт- Ню Джърси 4:2
Чикаго- Вашингтон 2:3
Анахайм- Аризона 2:3 след дузпи /БТА