Вашингтон излезе начело в класирането в Националната хокейна лига на САЩ и Канада, след като се наложи с 3:2 над Бостън като гост. Столичани вече имат 61 точки, с една повече от водача в Западната конференция Далас, който претърпя тежка загуба с 2:6 от Ню Йорк Рейнджърс. В "ТД Гардън" в Бостън гостите от Вашингтон се чувстваха много комфортно и взеха аванс след 15 минути игра чрез Андре Бураковски. Евгени Кузнецов увеличи на 2:0 в средата на втората част, но малко след това Луи Ериксон върна едно попадение за домакините. В заключителната третина двата отбора си размениха по още един гол в рамките на 70 секунди чрез Маркус Йохансон за столичани и Патрис Бержерон от Бостън, като по този начин единствено бе оформен крайният резултат.

Досегашният водач Далас инкасира втора поредна загуба, отстъпвайки с 2:6 пред Ню Йорк Рейнджърс в "Медисън Скуеър Гардън". Дерек Степан и Рик Неш бяха с основна заслуга за победата на "Рейнджърите". Степан реализира два гола, докато Неш асистира за три от попаденията на домакините, които отбелязаха четири безответни гола между 15-тата минута на първата третина и осмата минута на третата част. Преди това Степан и Джон Клинберг бяха вкарали по гол за отборите си, но с точни удари на Кийт Йендъл, Дерик Брасард, отново Степан и Виктор Сталберг домакините прекършиха надеждите на Далас. Крайното 6:2 бе оформено след голове на Антоан Росел за гостите и Джейсън Мегна за състава на домакините.

Шампионът Чикаго постигна четвърта поредна победа, след като се наложи с 3:2 над Питсбърг след продължение. Новобранецът Артьоми Панарин бе големият герой за домакините, след като реализира два гола, включително и победния 3 минути и 47 секунди след началото на добавеното време. Панарин откри резултата в началото на втория период, а малко след това капитанът на Чикаго Джонатан Тейвс покачи на 2:0. В третата част Сидни Кросби и Крис Летанг бяха точни, за да донесат точка на Питсбърг, но Панарин с втория си гол в мача даде важната победа на шампионите.

Флорида постигна рекордна в историята си десета поредна победа, след като се наложи с 5:1 над домакина Бъфало. Ветеранът Яромир Ягър се разписа за 14-и път през сезона, Жонатан Юбердо, Корбан Найт и Дерек МакКензи се отличиха с по гол и асистенция, а вратарят Роберто Луонго направи 31 спасявания за успеха на лидера в Атлантическата дивизия.

Зак Паризи реализира хеттрик при победата на Минесота като гост на Кълъмбъс с 4:2. Паризи вкара три гола в един мач за четвърти път в кариерата си.

Вратарят Конър Хелебайк отрази 43 удара, а Дрю Стафорд вкара два пъти при успеха на Уинепег с 4:1 над домакина Нешвил./БТА