Кам Аткинсън и Уилям Карлсон вкараха голове при числено предимство, а отборът на Кълъмбъс се наложи с 3:1 над Едмънтън и записа 16-та си поредна победа в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Рекордът все още се държи от състава на Питсбърг от сезон 1992/1993, когато Пингвините записаха 17 поредни успеха. "Сините" могат да изравнят това постижение в четвъртък във Вашингтон.

Ник Фолино вкара третата шайба, а Сергей Бобровски спря 21 удара на вратата на Клъмбъс, който спечели всичките си 14 мача през месец декември. Блу джакетс (от униформата на съюзническата армия, голяма част от която е била съставена от жители на щата Охайо) всъщност не са губили мач от 26-и ноември, като феновете могат да благодарят най-вече на най-ефективното пауърплей нападение в лигата.

Победата ще остави Кълъмбъс още доста време начело на Източната конференция. "Сините" са с актив от 58 точки и водят с три пред съперника в Столичната дивизия Питсбърг, който е изиграл и два мача повече. Трети, с още два мача в историята и актив от 53 точки, е отборът на Ню Йорк Рейнджърс.

Вашингтон остана на четвърто място в Столичната дивизия, въпреки че победи с 6:5 след продължение Торонто. Алекс Овечкин вкара победния гол само 22 секунди след началото на допълнителната част, с което сложи край на серията на Кленовите листа от пет поредни победи.

Лидер в Атлантическата дивизия на Източната конференция е Монреал, който победи Нешвил с 2:1 след продължение. Шей Уебър изпрати мача в допълнителна част с гол в последната третина при завръщането си в залата на Хищниците, а Макс Пачорети се разписа късно в продължението за победата на Канадците.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), мачове от редовния сезон:

Сан Хосе - Лос Анджелис 1:2 след продължение
Нешвил - Монреал 1:2 след продължение
Тампа Бей - Уинипег 4:6
НЙ Рейнджърс - Бъфало 1:4
Вашингтон - Торонто 6:5 след продължение
Каролина - Ню Джърси 1:3
Кълъмбъс - Едмънтън 3:1

Лидери в отделните дивизии
Източна конференция
Атлантическа дивизия: Монреал 52 точки, Отава 44, Бостън 44
Дивизия Метрополитън: Кълъмбъс 58, Питсбърг 55, Ню Йорк Рейнджърс 53

Западна конференция
Тихоокеанска дивизия: Сан Хосе 48, Анахайм 46, Едмънтън 45
Централна дивизия: Чикаго 51, Минесота 50, Сейнт Луис 45 /БТА