Вашингтон победи Ню Джърси с 6:4 като гост в единствения мач тази нощ от редовния сезон на Националната хокейна лига (НХЛ) на САЩ и Канада.

С два гола за успеха се отличи Дилън Стром в 16-ата и в 41-ата минути на двубоя, а по едно попадение добавиха Антъни Манта, Сони Милано, Конър МакМайкъл и Александър Овечкин.

Евгений Кузнецов записа две асистенции, а Хънтър Шепърд направи 18 спасявания за победата при дебюта си в НХЛ.

Отборът на Вашингтон, който беше отбелязах общо шест шайби в предишните си пет мача, пропиля аванс от 3:0, но успя да стигне до победата с късни голове на МакМайкъл и Овечкин.

За Ню Джърси се разписаха на два пъти Тайлър Тофоли и по веднъж Тимо Майер и Нико Хишиер.

Овечкин вкара втория си гол през настоящия сезон в НХЛ. Руският нападател се разписа във втори пореден мач и вече има 824 попадения, което го поставя на второ място в списъка на най-добрите голмайстори на лигата за всички времена. Начело е канадецът Уейн Грецки с 894 гола. Овечкин вкара 55-ия си гол на празна врата в НХЛ, а Грецки също е лидер по този показател с 56 попадения.

В мача срещу Ню Джърси Овечкин добави и асистенция.

Вашингтон прекъсна серията си от три поредни загуби и е на седмо място в Столичната дивизия с 5 точки след шест двубоя. Ню Джърси е трети със 7 точки. В следващия мач Вашингтон приема Минесота на 28 октомври, а Ню Джърси ще играе с Бъфало./ БТА