Шампионът в Източната конференция на Националната хокейна лига Вашингтон Кепиталс изравни на 1:1 победи финалната серия за купа "Стенли" с Лас Вегас Голдън Найтс.
Като гост столичани се наложиха с 3:2 и практически "откраднаха" домакинското предимство на съперника си.

Вашингтон реши мача в рамките на малко повече от 12 минути в края на първата и началото на втората част, когато реализира три последователни гола.

Джеймс Нийл бе извел домакините от Лас Вегас напред в резултата след 8 минути игра, но с попадения на Ларс Елер в 18-ата, Алекс Овечкин в 26-ата и Брукс Орпик в 30-ата гостите реализираха пълен обрат до 3:1. За Орпик това бе първо попадение в последните му 220 мача и първи гол в плейофите от 2014 година насам.

Малко преди края на втория период Ший Тиодор заби втора шайба във вратата на Брейдън Холтби, но това се оказа и последното попадение в мача. Холтби обаче бе непробиваем в третата част, когато в рамките на 2 минути и 52 секунди направи 9 спасявания, докато тимът му бе в числено намален състав на леда.

Точно минута и 59 секунди преди края на срещата вратарят на Вашингтон направи още едно невероятно спасяване, отразявайки със стик удар на Алекс Тух от непосредствена близост  и това пречупи съперника.

В крайна сметка стражът на гостите завърши с общо 37 отразени удара към вратата си, докато колегата му на вратата на Лас Вегас - Марк-Андре Флюри, спаси 23 шайби. Третият мач от серията, която се пренася в столицата, ще бъде в ранните часове на неделния ден. /БТА