С гол и две асистенции на Том Поти Вашингтон Кепитълс постигна трета победа в серията с Рейнджърс и изравни баланса на 3-3. Домакините от НЮ Йорк пък играха без своя треньор Джон Торторела, който е наказан. Тимът от американската столица изоставаше с 1-3 в серията, но вече е пред победа, след като Том Поти наказа бившия си отбор и беше в основата на изравняването. Седмата среща е във вторник във Вашингтон.

Още двама защитници се разписаха за Кепитълс- Милан Юрчина и Майк Грийн, както и руснаците Виктор Козлов и Александър Овечкин. За домакините се разписаха Марк Щаал, Скот Гомуес и Райън Калахан. Вратарят-новобранец на гостите Семьон Варламов пък регистрира трета поредна победа като титуляр, след като застана в рамката вместо титуляра Жозе Теодор, съобщава БТА.

В Роли, щата Северна Каролина, местният тим размаза Ню Джърси Девилс с 4:0 и също изравни серията на 3-3 победи. Ерик Щаал вкара два гола, а вратарятКам Уърд отрази 28 шута и това е негов трети мач без допуснат гол в плейофите. Рей Уитни също се разписа и подаде за другите три гола, а четвъртото попадение беше дело на Юси Йокинен. Финландецът вкарва за първи път след втория мач в серията, като днешния му гол беше при числено превъзходство в края на срещата. Седмата среща в серията е във вторник в Ийст Ръдърфорд, щата Ню Джърси.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада, плейофи:

Източна конференция, първи кръг:

Каролина - НЮ Джърси 4:0

Резултатът в серията е равен 3-3 победи

Ню Йорк Рейнджърс - Вашингтон 3:5

резултатът в серията е равен 3-3 победи