Александър Сьомин вкара гол в самото начало на продължението и донесе победата на Вашингтон над Бостън с 4:3 в дербито на Източната конференция.

Вашингтон е лидер в югоизточната дивизия с 85 точки, а Бостън е начело в класирането на североизточната дивизия с 93 точки. Още в 22-та секунда на продължението Александър Сьомин отбеляза победния гол. В редовното време на дербито Алекс Овечкин вкара своя гол номер 45 за Вашингтон в тазгодишния шампионат на НХЛ.

Другите два гола за отбора от столицата вкараха Томас Флайшман и Никлас Бакстром, а вратарят на вашингтонци Хосе Тиъдър спаси 34 шайби. Нападателят на Бостън Здено Чара отбеляза своя гол номер 100 в кариерата си на хокеист в НХЛ точно 4:37 минути преди края на мача и доведе дербито до продължение. Фил Кесел вкара гол и направи асистенция за Бостън, а третият гол за бостънци бе дело на Мат Хънуик. Това бе четвъртата домакинска загуба на отбора на Бостън в последните 27 мача от шампионата на НХЛ.

В Отава нападателят Павел Кубина вкара гол в 33-та секунда на продължението и донесе победата на Торонто в канадското дерби на НХЛ. Това бе вторият гол в мача на Павел Кубина, който бе точен и в редовното време. Джамал Майерс и Тим Стейпълтън вкараха другите два гола за отбора на Торонто.

За Отава голмайстори бяха Райън Шенън, Ярко Руту и Даниел Алфредсон. Зач Перис вкара два гола и направи една асистенция за победата на "Дяволите" от Ню Джърси над "Пантерите" от Флорида със 7:2. На вратата на "Дяволите" бе Мартин Бродьор, който за втори път бе титуляр след като пропусна 50 мача заради контузия и операция.

Бродьор спаси 15 шайби и записа своята победа номер 546 в кариерата, което е само с пет победи по малко от рекорда в НХЛ на Патрик Рой. Брендън Шенън, Тревис Заяц, Брайън Ролстън, Дейвид Кларксън и Дайниус Зубрус бяха останалите голмайстори за "Дяволите" в този мач. Точни за Флорида бяха Виле Пелтонен и Брайън Маккейб.