С гол на Александър Бъроус 11 секунди след началото на допълнителното време Ванкувър постигна втора победа във финалната серия за Купа Стенли, побеждавайки Бостън с 3:2. Попадението на Бъроус е второто най-бързо в продълженията на плейофите в историята на НХЛ. Той получи пас от Даниел Седин на дясното крило, рязко стартира към вратата на Бостън, подмина леко Здено Хара и технично прати шайбата в мрежата. Иначе носителят на Везина Трофи за този сезон записа общо два гола и една асистенция в срещата.

До момента най-бързото попадение в плейофите на НХЛ е на Брайън Скрудланд за отбора на Монреал срещу Калгари на 18-и май 1986-а година, когато той се разписва още в 9-ата секунда. Бъроус откри резултата в 12:12 минута на мача при числено превъзходство, след като получи пас от Крис Хигинс. Веднага след гола обаче ситуацията на леда се промени и играчите на Бостън вложиха много енергия, което доведе до обрат в резултата- 2:1 с попадения на Милан Лучич и Марк Реки, и двата във втората третина и реализирани в рамките на две минути и половина.Чак в 9-ата минута на третата част ванкувърци успяха да изравнят, като вратарят на гостите Тим Томас излезе неразчетено,Бъроус пресече шайбата и подаде на Даниел Седин, който напрактика се разписа за 2:2 в опразнена врата.

"Ние сме гледали много мачове на Бостън с Тим Томас на вратата и знаем, че често напуска рамката. Затова важното беше да пресечем пасовете и да накажем това поведение, коментира след срещата героят за домакините, вкарал два гола и подал за още един. На леда стъпи и нападателят Мани Малхотра, който пострада тежко преди 12 седмици и едва не загуби окото си. За него това е първи сезон с екипа на Ванкувър и общо 12-и в НХЛ. Среща номер 3 от финалната серия ще се играе в понеделник в Бостън.