Отборът на Ванкувър Канъкс срази лидера в Източната конференция Ню Йорк Рейнджърс с 6:3 като гост в най-интересния мач от поредния кръг в НХЛ.

Любопитно е и това, че един от най-добрите вратари в лигата - Хенрик Лундквист, получи цели пет гола, преди да бъде заменен в петата минута на втората третина. Алекс Бъроус водеше офанзивата на гостите, реализирайки две от попаденията. Кайл Уелууд, Райън Джонсън, Павол Демитра и Даниел Седин бяха авторите на останалите голове за Канъкс.

Ванкувър реши изхода на двубоя още в началото на втората част, когато на таблото светна 4:0 в негова полза. С тази победа Ванкувър се изкачи на първо място в Североизточната дивизия, измествайки от върха досегашния лидер Минесота. Бостън Брюинс срази Бъфало Сейбърс със 7:4 и се затвърди на върха в Североизточната дивизия.

Здено Хара и Чък Кобасьов вкараха по два гола, а Марк Савард се отличи с гол и три асистенции за шестата поредна домакинска победа на Брюинс и седма в последните осем срещи на тима. Друг лидер на дивизия (югоизточната) - Вашингтон Кепитълс, се наложи над Анахайм Майти Дъкс с 6:4 като гост. В пети пореден мач Алекс Овечкин се разписа за столичани, а освен това даде и три голови паса.

Резултати:

Бостън - Бъфало - 7:4

НЙ Рейнджърс- Ванкувър - 3:6

Анахайм - Вашингтон - 4:6