Микаел Самуелсон вкара в последната третина за Ванкувър при успеха с 3:2 над Чикаго, с което Канадците поведоха с 3:0 победи в четвъртфиналната плейофна серия от Западната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Роберто Луонго спаси 30 шайби, а Кристиян Ерхоф и Даниел Седин добавиха другите две попадения в полза на първенците от редовния сезон, които бяха елиминирани от Чикаго в първия кръг на плейофите през последните две години. Самуелсон пък вкара

шайбата след два поредни рикошета след 6:48 минути игра в третата част, след като удар на Седин беше избит от вратаря Кори Кроуфърд.

Дънкан Кийт и Патрик Шарп вкараха за шампионите, които успяха да реализират само едно от общо седем положения при игра с числено предимство на леда. Това се случи в първата част, когато Чикаго поведе с 1:0 при ситуация 5 на 3.

Брайън Дубински вкара 1:39 минути преди края за победа на Ню Йорк Рейнджърс с 3:2 над Вашингтон в среща от четвъртфиналите на Източната конференция. Вини Проспал и Ерик Кристенсен добавиха другите две шайби за отбора на Рейнджърс, който спечели

първа победа в серията в първото си домакинство и вече изостава с 1:2 преди мач номер четири в Ню Йорк.

Майк Фишър беше точен 10:21 минути след началото на последната част за победа на Нешвил с 4:3 над отбора на Анахайм. Хищниците се възползваха от отсъствието на наказания Боби Райън и поведоха с 2:1 победи в серията.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):

НЙ Рейнджърс - Вашингтон 3:2

* Вашингтон води в серията с 2:1 победи

Нешвил - Анахайм 4:3

* Нешвил води в серията с 2:1 победи

Чикаго - Ванкувър 2:3

* Ванкувър води в серията с 3:0 победи