Бо Хорват вкара втория си гол само 58.8 секунди преди сирената и Ванкувър довърши обрат от три гола за победа с 4:3 срещу Кълъмбъс в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Канъкс получиха първите три гола в мача и освен това загубиха защитника Тъкър Пуулман, който бе изваден от игра в края на първата третина и бе вписан в Ковид-19 протоколите. Той е четвъртият играч на Ванквуър след Юхо Ламико, Люк Шен и Брад Хънт, който бе поставен под карантина във вторник.

Канъкс обаче обърнаха мача и продължиха серията си от победи до пет мача, а това съвпада с назначението на Брус Бодро за треньор. Хорват започна и завърши обрата, а освен това се разписаха още Елиас Петерсон и новакът Васили Подколзин.

Ерик Робинсън вкара два гола за Кълъмбъс и Макс Доми регистрира седмото си попадение за сезона.

Остин Матюс вкара два гола и записа поне точка в десети пореден мач, а Торонто надви с 5:1 Едмънтън като гост и нанесе шесто поредно поражение на съперника си. Морган Райли добави гол и асистенция за Лийфс, а по веднъж се разписаха Уейн Симъндс и Ти Джей Броуди.

Джъстин Фолк вкара победен гол при завръщането си от лечение на Ковид-19 и Сейнт Луис надви Далас с 4:1. Колтън Парайко, Райън О'Райли и Владимир Тарасенко също бяха точни за Блус, които прекъснаха серията си от шест поредни загуби като гости. Чарли Линдгрен пък отрази 33 шайби и бе преодолян само от Райли Дамиани, който вкара за първи път в НХЛ.

Евън Родригес вкара два гола и подаде за още един при победа на Питсбърг с 5:2 срещу Монреал. Каспери Капанен, Майк Матисън, Брайън Дюмолен и Брайън Бойл също бяха точни за Пенс, които спечелиха за пети пореден път в Лигата.

Кам Аткинсън отбеляза хеттрик и записа асистенция при победа на Филаделфия с 6:1 срещу Ню Джърси. Травис Занхайм, Оскар Линдбльом и Джъстин Браун също вкараха за Флайърс, които спечелиха за трети пореден път след серия от десет загуби.

Джош Норис вкара два гола и Дрейк Батърсън записа четири асистенции при разгром на Отава с 8:2 срещу отбора с най-добри домакински показатели в Лигата - Флорида. Батърсън записа попадение и три асистенции, а Остин Уотсън, Дилан Гамбрел, Тим Стътзли, Брейди Ткачук и Ник Пол нанизаха останалите шайби за Сенатърс.

Матю Джоузеф се разписа 3:25 минути след началото на продължението и Тампа Бей надви с 3:2 Лос Анджелис. След като Джонатан Куик (27 спасявания) и Андрей Василевски (28) спряха удари един на един в началото на продължението, Джоузеф второто чисто положение срещу вратаря на Кингс. Куик спря първия удар, но шайбата се отклони от крака му и се плъзна в мрежата за крайното 3:2.

Виктор Хедман и Тейлър Радиш вкараха останалите голове за Лайтнинг, а за ЛА се разписаха Дрю Дъфти и Виктор Арвидсон.

Роденият в България руски национал Александър Георгиев спря 27 удара, но пусна четири гола и НЙ Рейнджърс загубиха с 2:4 срещу Колорадо. Валери Ничушкин се разписа два пъти за Аваланч, Мико Рантанен и Кейл Макар също бяха точни срещу Георгиев, а Назем Кадри завърши с три асистенции.

Райън Стром и Жулиен Готие вкараха головете за Рейнджърс.