Лидерът в Националната хокейна лига Ванкувър стана първият отбор, който премина границата от 100 точки в редовния сезон, след като победи гостуващия Минесота с 4:2.

Рафи Торес, Даниел Седин и Райън Кеслър се разписаха през първата третина, а Кеслър добави втори гол 3,4 секунди преди края на празна врата за шестия пореден успех на канадците, които вече имат 101 точки.

Вратарят на домакините Роберто Луонго отрази 32 шайби. Мику Койву се завърна в състава на Минесота, след като пропусна 11 мача заради счупен пръст на ръката. Той се отличи с гол и асистенция за попадението на Андрю Брюнет.

Мариан Хоса се разписа два пъти при числен превес, а носителят на купа "Стенли" Чикаго се наложи над гостуващия Сан Хосе с 6:3. Шампионите изоставаха с 1:2 след първата част, но с четири безответни попадения във втората третина стигна до обрат. Патрик Шарп се отличи с рекордните в кариерата си за един мач четири асистенции, а Джонатан Тейвс и Патрик Кейн добавиха по гол и асистенция за успеха. Виктор Сталберг и Никлас Хялмарсон също се разписаха, а вратарят Кори Крофърд спаси 33 удара.

С гол и асистенция за гостите завърши Джо Павелски, за които вкараха още Джо Торнтън и Лоугън Кутюр. Матиас Ритола наниза две попадения, а вратарят Дуейн Ролосън отрази 30 шайби при победата на Тампа Бей в Торонто. Нейт Томпсън се отличи с гол и асистенция, а Венсан Льокавалие, Доминик Муур и Майк Лундин също вкараха за Тампа. Дион Фанюф и Николай Кулемин се разписаха за канадците.