Историческата серия на Монреал от девет поредни победи в НХЛ приключи, след като тимът записа тежко поражение с 1:5 като гост на Ванкувър. Победа на тихоокеанското крайбрежие днес щеше да означава, че Монреал ще стане едва третият отбор в почти 100-годишната история на Националната хокейна лига, който започва с 10 поредни победи сезона след Торонто през 1993 година и Бъфало през 2006 година.

Новобранецът Джаред Маккан обаче имаше други намерения, след като реализира два гола още през първите 20 минути на срещата, а Лука Сбиса добави още един, за да поведат домакините от Ванкувър с 3:0 още в откриващия период на срещата. През втората част голове нямаше, но в началото на третата Тори Мичел намали на 1:3. Домакините обаче не допуснаха повече колебания в играта си и реализираха нови два гола за крайното 5:1 чрез Радим Върбата и Дерик Дорсет.

Монреал остава най-добрият в цялата лига с 18 точки, докато Ванкувър вече е втори в Тихоокеанската дивизия с 11 точки. За разлика от Монреал, чиято серия приключи, тази на Лос Анджелис продължава. "Кралете" записаха шести пореден успех, този път над Уинипег с 4:1 като гост и поведоха еднолично в Тихоокеанската дивизия с 12 точки.

Николай Елерс откри резултата в осмата минута на втората част в полза на домакините от Уинипег, но преднината им се задържа съвсем кратко, след като седем минути по-късно Джеймс Музин изравни. В първите 15 минути на заключителната част нов гол не падна, но в последните 5 за сметка на това имаше три попадения. Първо Милан Лучич изведе Лос Анджелис напред за 2:1, а в заключителните 60 секунди на мача точни на празна врата бяха Тайлър Тофоли и Тревър Люис, с което бе оформено крайното 4:1.

В Тексас водачът в Западната конференция Далас направи запомнящ се обрат над последния Анахайм, след като спечели с 4:3. Гостите от Калифорния водеха с 3:0 след първата част с голове на Майк Санторели, Шон Хоркоф и Карл Хагелин, но допуснаха обрат. Патрик Шарп, Коди Ейкин и Джон Клингбърг изравниха за Далас до края на втората третина, а минута преди края на срещата Антоан Росел вкара победното попадение за Далас. Така Старс заемат първото място в Западната конференция с 14 точки, докато Анахайм е на 14-то място с 4. "Патоците" са един от двата тима в Лигата, който има само 1 победа от началото на сезона./БТА