Тина Вайратер от Лихтенщайн направи много голям крачка към спечелването на Малкия кристален глобус в супергигантския слалом, след като спечели предпоследното състезание в дисциплината в Кранс-Монтана (Швейцария).

Вайратер, която започна кръга като втора в подреждането след швейцарката Лара Гут, се спусна за 1:02.17 минути, като остави зад себе си австрийката Анна Файт, която завърши втората на 0.36 секунди, и швейцарката Венди Холденер, която остана на 0.38 секунди зад победителката и така постигна първия си подиум в супергигантския слалом в световната купа.

Италианката Федерика Бриньоне и швейцарката Мишел Гизин разделиха четвъртото място с изоставане от 0.51 секунди.

Изненадващо, на шестото място финишира младата австрийка Кристине Шайер, която се спусна с 28-ми стартов номер и само по-слабото представяне в долната част на пистата я остави на 0.57 секунди от Вайратер и я лиши от място поне на подиума.

Досегашната водачка Гут остана едва седма на 0.59 секунди зад Вайратер и така вече изостава с 46 точки от съперничката си в борбата за Малкия кристален глобус в дисциплината. Преди последния старт в супергигантския слалом в Оре на 15 март единствено Вайратер и Гут имат шанс да се борят за трофея в дисциплината.

Вайратер има 421 точки, докато Гут е с 375. Третата Анна Файт е с 307 точки и няма как да стопи разликата от 114 точки от Вайратер в последния старт.

В генералното класиране за Големия кристален глобус води американката Микаела Шифрин с 1513 точки. Втора е Холденер с 902, а трета е Вайратер със 797.

До края на сезона остават общо седем старта.