Голямата ни надежда Жени Раданова отпадна на четвъртфиналите на на 500 метра в шорттрека, като остана трета в своята серия. Българката приключи участие в тази дистанция, но все пак й остават още два старта на 1000 и 1500 метра.

Още първият старт на Раданова бе върнат, тъй като две от състезателките паднаха пред нея. Българката успя в последния момент да се измъкне, но понеже падането бе преди първия вираж, стартът бе повторен. Вторият бе съпроводен с фалстарт и така се стигна до трети, който отново бе върнат от съдията. Причината отново бе падане на Джесика Грег (Канада) и Сара Линдзи (Великобритания) се строполиха на същото място, а това доведе до дисквалификация на Сара Линдзи.

Неблагоприятният (четвърти) коридор, от който трябваше да тръгне Жени й изигра лоша шега, тъй като опитната ни състезателка остана трета още в началото и в крайна сметка не успя да изпревари канадката, която с второто си място се класира за полуфиналите. Китайката Менг Ванг се откъсна напред, наложи много бързо темпо и го запази до пресичането на финалната линия.

Дистанцията – 500 метра, бе най-силната за Евгения Раданова, като двата й сребърни медала от Олимпийски игри - Торино 2006 и Солт Лейк Сити 2002, са спечелени точно в тази дисциплина.

Следващият старт на българката е на 21 февруари (неделя), когато са надпреварите на 1500 метра. Тогава на леда в зала “Пасифик Колизеум” ще излезе и Марина Гергиева, която бе дисквалифицирана в квалификациите на 500 метра заради два фластарта.