18-годишният Борислав Гарибов е скиорът, който е загинал в Пирин при спускане в един от улеите на Тодорка след падане на лавина, която го е затрупала. Информацията сподели Блиц. 

Младежът е бил с група приятели, но се е спуснал първи по смъртоносните улеи на Тодорка и е предизвикал свличането на снежна маса, която го е затрупала. Инцидентът е станал около обед. Пред кореспондент на БНР планинският спасител Атанас Уков даде подробности за трагичния инцидент:

„Фрирайдъри са слезнали да карат извън пистите, предизвикали са лавина, нашите улеи в района са много големи, смъртоносни. Той влиза първи и си предизвиква лавината, другите са слезнали след него. Въпреки че момчето е било екипирано с най-съвременните съоръжения за лавинно нещастие, те не успяват да го спасят. Младо момче - около 18-19-годишно“.

По-рано от ПСС съобщиха, че е младежът е бил на 15 г. и че е загинал на място. 

Десет планински спасители от Банско са участвали в акцията по откриването му и транспортирането на тялото до горна станция на кабинковия лифт. Родителите на момчето са уведомени за трагичния инцидент, както и полицията в Банско. Опасността от лавини в Пирин е висока, предупреждават специалистите и съветват да не се кара извън обозначените зони.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.