Участието на най-добрите български състезатели на 46-ото световно първенство по ски-алпийски дисциплини в Кортина д'Ампецо (Италия) започва от 18 февруари. В 11.00 часа е стартът на първия манш от гигантския слалом при жените. Участие в него ще вземе Ева Вукадинова. Тя е с номер 61 от 99 в стартовия списък. Вторият манш е от 14.30 часа.

По същото време е и квалификацията в гигантския слалом за мъже. Участие в нея ще вземат четирима българи. Камен Златков открива състезанието с номер 1, като в списъка са 113 състезатели. Алберт Попов е с 12-и, Константин Стоилов е с 35 номер, а Калин Златков - с 38-и.

Първите 25 състезатели се класират за финалите в петък.

Междувременно Българската федерация по ски проведе на Юндола държавното първенство по ски бягане за юноши и девойки младша, момичета и девойки старша, и момичета и девойки младша. По трасето на Куртово стартираха 115 състезатели от 9 клуба. Въпреки студеното време и силния вятър младите таланти не се уплашиха и показаха завидни умения и хъс.

От утре до 20-и февруари на Куртово ще се проведе и държавното първенство за мъже, жени и юноши и девойки старша възраст.