Дебютантите Ина Демирева и Юрий Куракин се класираха за финалната волна програма при танцовите двойки на европейското първенство по фигурно пързаляне за мъже и жени в Загреб (Хърватия).

За Демирева и Куракин това е първо състезание при мъжете и жените. Те ще участват и на световното юношеско първенство в София в края на месец февруари. Ина Демирева, която е сестра на двукратната световна шампионка и председател на БФ Кънки Албена Денкова, играе с прорезна рана на десния крак, след като в края на декември получи травмата на тренировка в Русия.

За своето изпълнение на оригиналния танц младата българска танцова двойка получи оценка от 34.60 точки - 21.71 точки за техническа стойност и 12.89 точки за компоненти на програмата.

Според регламента първите 24 двойки се класират за волната програма. Тъй като една двойка се отказа от състезанието, а зад българския дует са представителите на Азербайджан Демирева и Куракин си гарантираха 24-то място.

Това е страхотен успех за младите ни фигуристи при дебюта им на европейско първенство. Оригиналният танц при танцовите двойки ще завърши около 18.00 часа.

Определено според специалистите Ина и Юра имат бъдеще. Двамата стоят грациозно на леда, но им липсва скорост, артистичност и естествено техника.

Ситуацията е абсолютно нормална за възрастта им. Имаше и един любопитен момент от оригиналния танц - пролича си вмешателство на Албена. Видяхме една патентована от двукратните ни световни шампиони поддръжка, но в изпълнение на Ина и Юра.