Кайл Конър вкара втория си гол 6:52 минути след началото на третото продължение и Уинипег спечели с 4:3 срещу Едмънтън в мач от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Така Джетс затвориха серията в четвъртия мач и в следващия кръг ще срещнат победителя от Торонто - Монреал. Уинипег спечели и предните два мача срещу Едмънтън с гол разлика, след като започна серията с 4:1 като гост.

Конър записа и асистенция за Марк Шайфли, който откри резултата в първата третина и изравни за 3:3 в средата на третата. Мейсън Апълтън също бе точен за Джетс, а Конър Хелебюк спаси 37 удара. Конър Макдейвид, Райън Нюджънт-Хопкинс и Алекс Чейсон пък вкараха головете за Ойлърс, докато Майк Смит се отличи с 39 спасявания. Морган Райли се разписа в края на втората третина и Торонто победи Монреал с 2:1, с което взе мач преднина след третия в серията помежду им. Уилям Нюландер също се разписа за Мейпъл Лийфс, а Джак Кембъл спаси 28 удара и пусна гол срещу Ник Сузуки.

Джош Бейли пресече изчистване на Тристан Джари и вкара 51 секунди след началото на второто продължение, а отборът на НЙ Айлъндърс надви Питсбърг с 3:2 и поведе също с толкова в серията. Бейли записа и асистенция, а Антоно Бовилие и Джордан Ебърли също бяха точни за нюйоркчаните, които могат да елиминират шампиона от Източната дивизия в сряда. Иля Сорокин пък отрази 48 шайби от общо 50 и бе преодолян от Брайън Ръст и Евгени Малкин.

Крис Летанг записа две асистенции за Питсбърг. Флорида пък надви с 4:1 Тампа Бей и съкрати изоставането си в серията на 2:3. Пантърс започнаха мача с 20-годишния новак Спенсър Найт, който стана седмият най-млад вратар в историята на НХЛ с дебют в плейофите. Нещата не тръгнаха добре за него. Блейк Колман подаде на Рос Колтън при ситуация двама на един в първата минута и последният вкара, но Найт отрази следващите 21 удара до края на първата част. Във втората Маккензи Уийгър и Мейсън Марчмънт обърнаха резултата, а Патрик Хорнквист и Франк Ватрано довършиха Лайтнинг в последната третина. Найт завърши мача с 36 спасявания, а Андрей Василевски отрази 34 удара на отсрещната врата.