Двукратният световен шампион по хокей на лед за юноши до 18 години - Ник Кердайлс, загина след катастрофа, съобщиха от полицията в Нешвил (щат Тенеси). 29-годишният американец е управлявал собствения си мотоциклет Indian при трагичния инцидент.
 
Според информацията, Кердайлс не е спазил задължителното спиране на знак „Стоп“ и се е ударил в шофьорската врата на автомобил BMW. Водачът на леката кола веднага е спрял, когато видял задаващия се моторист. Бившият хокеист с опит в НХЛ за Анахайм Дъкс е откаран в болница, където е починал от получените тежки наранявания.
 
Любопитното е, че малко преди трагичната катастрофа Ник Кердайлс е публикувал стори на профила си в Инстаграм, на което управлява своя мотор. Снимката е придружена с текст: „Нощният ездач“.
 
По време на състезателната си кариера Кердайлс играе като ляво крило. През 2011 и 2012 г. с националния отбор на САЩ печели световните титли по хокей на лед във възрастова група до 18 г. През 2011 г. е световен вицешампион и с американския тим до 17 години. През 2019 г. прекратява кариерата си и започва работа като брокер на недвижими имоти в Нешвил.