Брент Сийбрук се разписа 41 секунди след началото на допълнителния период и донесе домакинската победа на Чикаго срещу Сан Хосе с 4:3 в среща от Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Брент Сопел, Патрик Кейн и Джон Медън също се разписаха за успеха на "черните ястреби", които постигнаха обрат след като изоставаха с 1:3 от лидера в Западната конференция.

Победата е седма поредна у дома за тимът от Чикаго, който в четвъртък започва изключително тежка серия от шест поредни гостувания. За "акулите" се разписаха Дани Хийтли, Джейсън Демърс и Патрик Марлю. Чикаго пък спечели победи срещу трите най-добри отбора на Запад - Сан Хосе, Колорадо и Лос Анджелис. В друга среща от НХЛ Каролина победи у дома с 5:4 след дузпи Минесота. Юси Йокинен и вратарят Майкъл Лейтън имаха огромен принос за успеха на "урагана", който сложи край на серията си от 14 поредни двубоя без победа.

При наказателните удари първо Йокинен преодоля вратаря на гостите Никлас Бекстрьом, а след това Лейтън спаси удара на Марек Жидлички. В редовното време и продължението Лейтън направи общо 28 спасявания. За Каролина в редовното време се разписаха Рей Уитни, Майкъл Лейтън, Джо Корво и Брендън Сътър.

За Минесота точни преди началото на продължението бяха Джон Скот, Робърт Ърл, записал първите две попадения в своята кариера, и Анти Миетинен. Отборът на Минесота все още не е спечелил нито един път в историята си при гостуванията на Каролина.