Млади български спортисти катастрофираха близо до Сепарева баня. Първоначално бе съобщено, че едно от момчетата е биатлонистът Йордан Чучуганов, но по информация на Гонг и потвърдено от федерацията по ски, стана ясно, че той е ски бегач и то първият български ски бегач, носител на Купа Тополино от декември`2012 година.

17-годишният Чучуганов от Сапарева баня заедно с двама свои приятели спортисти са катастрофирали тази нощ близо до гейзера в Сапарева баня, съобщи по-рано вестник "Струма". 22-годишният Радослав Дангулов наскоро взел книжка и решил да повози приятелите си с новозакупеното си Пежо. В автомобила се качили Радослав Дангулов, Йордан Чучуганов и 14-годишният Любомир Калдръмов. Возили се по улиците на курортното градче, стигнали близо до завоя преди гейзера. Пътят бил мокър и Дангулов изпуснал управлението на автомобила и се ударил в крайпътно дърво. Пътният инцидент станал на стотина метра от спешния център в Сапарева баня. Минаващи с автомобили позвънили и на място пристигнал дежурният екип на спешния център, наложило се да извикат линейка и от Спешен център – Дупница, тъй като и тримата, пътуващи в пежото, се нуждаели от спешна лекарска помощ.

Радослав Дангулов след преглед в Дупница е закаран по спешност в ”Пирогов”, той е изпочупен целият, има съмнения за тежка мозъчна травма.

Йордан Чучуганов е със счупено бедро и съмнение за счупен таз. От Дупница, вече е транспортиран в Пирогов, където минава пълни изследвания и рентген.

Най-малкият, 14-годишният Любомир Калдръмов, е настанен в ортопедично отделение на общинската болница в Дупница с фрактура на крака.