България ще има четирима състезатели във финалите на Европейската купа по шорттрек през уикенда в столичния Зимен дворец на спорта.

Катрин Маноилова при девойките и Клаудио Насри, Даниел Застругов и Димитър Георгиев - при юношите. Входът за състезанията е свободен, а надпреварите са от 9 часа сутринта до 17 часа следобед от петък до неделя. Конкуренти на българите за евромедалите са 120 състезатели от 18държави.

Заради световното първенство по фигурно пързаляне националите по шорттрек са с нарушена подготовка през последните две седмици, като проливните дъждове и течащия покрив на пързалка Славия съвсем са нарушили тренировъчния ритъм.

„Получаваха се огромни дупки на леда от топлия дъжд и беше невъзможно да ги пусна на пързалката. Сега буквално наваксваме в последния момент преди турнира.“- коментира националния треньор Юлиан Ангелов.

Жени Раданова като член на УС на БФК обяви, чи информацията за предстоящия грандиозен ремонт на Зимния дворец, получава само от медиите.

„Ще настояваме за среща със спортното министерство, за да ни разяснят какви са плановете им и дали ремонтът ще е по- етапен. Нищо не знаем засега. Много клубове в трите вида ледени спортове функционират сега на Зимния дворец, за последната година се разшири мащабът им. Трябва да се помисли върху това.“- обяви най- успешната за България състезателка в зимните спортове.

Въпросите са много, факт е, че в София децата обичат ледените спортове, има много таланти, но условията стават все по- трагични на фона на уж загрижените властимащи, които обещават много милиони. Дали те ще стигнат до школите и децата е друг въпрос, на който само можем да мечтаем за положителен отговор.