Три представителки на Япония поведоха след кратката програма при жените на турнира по фигурно пързаляне "Четирите континента", който започна днес в столицата на Тайван - Тайпе.

Шампионката в надпреварата от 2016 година Сатоко Мияхара получи 71.74 точки за своето изпълнение и оглави класирането. Тя не успя да защитава титлата си през миналата година заради контузия.

След нея в подреждането са дебютантката Каори Сакамото със 71.34 точки и защитаващата титлата си Маи Михара с 69.84 точки.

В турнира участват само представители от Азия, Африка, Северна и Южна Америка и Океания.

Четирикратната шампионка на Япония Мияхара и 17-годишната Сакатомо ще представят страната си на зимните олимпийски игри в Пьончан през следващия месец.

При танцовите двойки краткия танц спечелиха световните юношески шампиони за 2014 година Кейтлин Хауайек и Жан-Люк Бейкър (САЩ) с 69.08 точки, което е техен личен рекорд за сезона.

Шампионите на Япония Кана Мурамото и Крис Рийд са втори с 65.27 точки, а трети завършиха Каролайн Сусиc и Шейн Фирус (Канада) с 65.11 точки.

Американците Ашли Кейн и Тимоти Леду оглавиха класирането при спортните двойки с 66.67 точки. Втори и трети са съответно Екатерина Александровская и Харли Уиндзор (Австралия) с 66.45 точки и Тара Кейн и Дани О'Шей (САЩ) с 65.74 точки.

Олимпийският шампион от Сочи 2014 Юдзуру Ханю пропуска надпреварата заради контузия на глезена. Фаворити за титлата са сънародниците му Шома Уно и Кейджи Танака./БТА