Американката Криси Хюз спечели титлата при жените на международния турнир по фигурно пързаляне за юноши и девойки от веригата Гран При, който се провежда в Зимния дворец в София.

 

Американката, която бе втора в кратката програма, се представи най-убедително във волната и вече има втори успех в сериите Гран При след победата си на турнира в Румъния. Тя получи 130.78 точки. За победата си, американката ще получи 2 000 долара от наградния фонд.

 

Втора се нареди японката Сацуки Мурамото със 126.16 точки, а трета остана японката Яна Смехнова със 122.71 точки. Рускинята беше лидерка след кратката програма, но допусна много грешки при скоковете във волната, получи четвърта оценка, но в общото класиране остана трета.

 

От българките с най-предно класиране е Девора Радева с 81.44 точки. Емануела Маринова, която живее и тренира в Канада, бе 13 след кратката програма, но във волната направи грешки и се смъкна на 22 място с 80.42 точки. Третата българка Мануела Станукова е 26-а с 75.16.

 

Главен съдия при девойките бе българинът Александър Пенчев. Днес състезанието завършва като от 10:45 часа е волната програма при юношите, от 15:15 часа волната програма при танцовите двойки, а от 19:00 часа е галаспектакълът.