Треньорът на Монреал - Клод Жюлиен, беше изписан от болницата, след като лекарите поставиха стент в коронарната му артерия. 60-годишният специалист се е прибрал в Монреал и се очаква да се възстанови напълно, се казва в изявление на тима от НХЛ.

Жюлиен беше откаран с линейка в болницата "Сейнт Майкъл" в Торонто в сряда вечерта, след като е почувствал болки в гърдите по време на загубата на тима с 1:2 от Филаделфия в първия мач от плейофната серия. Той се е подложил на процедурата в четвъртък следобед.

"Жюлиен би искал да изкаже най-искрената си благодарност на всички в болницата за прекрасните грижи, които е получил по време на престоя си. Той също така искрено благодари на всички, които са изпратили своите пожелания", се казва още в изявлението.

Жюлиен вероятно ще пропусне останалите мачове от плейофите за Купа "Стенли", докато се възстановява. Помощник-треньорът Кърк Мюлер ще води отбора до края на кампанията.

Жюлиен има 18-годишна кариера като треньор в НХЛ. Това е четвърти сезон на втория му период в Монреал (също 2002/2006). Той прекара един сезон в Ню Джърси (2006/2007) и спечели Купа "Стенли" през 2011-а по време на 10-годишния си кариера в Бостън (2007/2017)./БТА