Майк Бабкок от Детройт, Джон Куупър от Тампа Бей и  Патрик Рой от Колорадо са финалистите за приза за най-добър  треньор в първенството на Националната хокейна лига на САЩ и  Канада (НХЛ).

Бабкок, който изведе Канада до златните медали на зимните  олимпийски игри в Сочи в началото на годината, помогна на  Червените криле да стигнат до 23-о поредно участие в плейофите  на НХЛ. Детройт страдаше през целия сезон от редица контузии на  основни играчи, но това не попречи на Бабкок да продължи  серията, която е рекордна сред действащите тимове в лигата.

Треньорът трябваше да се справя с тежка криза, довела до клубен  рекорд от 421 отсъствия на основни играчи в мачове, завършили  със загуби. По 37 срещи пропуснаха звездите Павел Дацюк и Хенрик Зетеберг. Рой, вратар от "Залата на славата", среща сериозни затруднения  в първия си сезон като треньор в НХЛ, но той изведе Колорадо до  рекордните 52 победи и трето място в генералното класиране в  лигата.

За сравнение, Лавините бяха на 29-о място от общо 30-те  отбора в НХЛ през миналата година.  Куупър пък беше за първи цял сезон на пейката, но това не  попречи на неговите качества и той помогна на Тампа Бей за  второто място в Атлантическата дивизия, след като Светкавиците  бяха на 28-а позиция в генералното класиране на НХЛ през сезон  2012/2013.