Трасетата в Банско, по които ще се спускат най-големите звезди в алпийските ски при жените, са в отлично състояние за предстоящите стартове от Световната купа този уикенд. Домакините успяха да се справят с проблемите, създадени им от неблагоприятните климатични условия и трасетата вече са на ниво.

Основният проблем на домакините бе снегът, който натрупа в последните дни. Вчера небето се изчисти и работата по почистването на трасето продължи. По изискване на международната федерация писта "Бъндерица" трябва да е напълно заледена, за да предостави еднакви условия на всички стартови номера.

Състезателките, които по-рано през деня пристигнаха в България, и ще спорят за важните точки, които могат да решат класирането, ще направят първия си оглед и тренировки веднага след пристигането си в планинския курорт.

За да бъде осигурен достъп на феновете до пистата в петък, събота и неделя кабинковата линия ще работи без пари. Ще има и бусове за зрителите.

Състезателките вече са у нас, като според предварителната програма официалните тренировки са в сряда и четвъртък, в петък и събота са два старта на спускане, а в неделя е супергигантският слалом.