Остин Матюс записа два гола и три асистенции за рекордните в кариерата си пет точки при победа на Торонто Мейпъл Лийфс със 7:3 срещу Вашингтон Кепиталс в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Джон Таварес и Уилям Нюландер завършиха с по гол и две асистенции, а Макс Доуми взе участие в четири от попаденията и също записа личен рекорд в кариерата си по точки. Това доведе до резултатна победа за Мейпъл Лийфс, които избегнаха трета поредна загуба в Лигата.

Джейк Маккейб, Боби Макман и Тайлър Бертуци също се разписаха, а Доузеф Уол отрази 18 шайби. Алекс Овечкин пък наниза две попадения за Вашингтон и вече е само на 50 от Уейн Грецки във вечната ранглиста на реализаторите в НХЛ.

Чарли Линдгрен спря 22 удара на вратата на Кепиталс, които влязоха в мача със серия от три поредни победи.

Далас Старс се изравни с лидерите в Централната дивизия Уинипег Джетс и Колорадо Аваланч след победа с 5:2 срещу Аризона Койотис. Джейми Бен се разписа в мач номер 1 100 в кариерата си, а точни за успеха бяха още Логан Станковен, Тайлър Сегин, Джейсън Робъртсън и Крейг Смит.

Далас, Колорадо и Уинипег са равни с по 93 точки, а лидерът в Западната конференция Ванкувър Канъкс е с 94.

Анже Копитар прехвърли границата от 1 200 точки в кариерата си, след като записа гол и асистенция за изразителната победа на Лос Анджелис Кингс с 6:0 срещу Минесота Уайлд. Давид Ритих пък направи третия си шътаут за сезона с 31 спасявания на вратата на тима от западния бряг.

Филип Дано, Кевин Фиала, Виктор Арвидсон, Мат Рой и Джордан Спенс също бяха точни за Кингс.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), мачове от редовния сезон:

Вашингтон - Торонто - 3:7
Далас - Аризона - 5:2
Лос Анджелис - Минесота - 6:0