Уилям Нюландер вкара 3:09 минути след началото на продължението и Торонто Мейпъл Лийфс надви с 4:3 Минесота Уайлд за четвъртата си поредна победа в редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Това бе последен мач от хокейните серии в Швеция.

Нюландер пое шайбата, напредна към вратата и преодоля Марк-Андре Флюри с 12-ия си гол за сезона. Така дясното крило продължи рекордната за клуба серия от 17 мача с точка, като само в  родна Швеция той е с два гола и три асистенции от два двубоя. Остин Матюс също се разписа за Лийфс в Стокхолм, изравнявайки Кайл Конър от Уинипег Джетс при реализаторите с 14 попадения.

Матю Нийс също бе точен за Торонто, Морган Рийли завърши с гол и асистенция, а Джоузеф Уол отрази 33 удара. Матс Зукарело вкара веднъж и завърши с две точки за Минесота, а останалите попадения бяха дело на защитниците Джон Мерил и Джейк Мидълтън.

Алекс Неделкович спря 37 удара при завръщането си от лечение на контузия и Питсбърг Пенгуинс спечели с 3:0 срещу Вегас Голдън Найтс. Американският вратар със сръбски произход записа първи шътаут за сезона и осми в кариерата си, като последният бе на 24 април 2022. Тогава той бе част от Детройт Ред Уингс.

Райън Грейвс и Ноел Ачaри бяха точни за Питсбърг с дебютните си голове за отбора, а ветеранът Евгени Малкин оформи крайния резултат на празна мрежа. Джейк Генцел пък направи асистенция и записа точка в осми пореден мач, в който Пенс спряха серия от две поредни поражения. 

Райън Пелинг записа гол и две асистенции при успех на Филаделфия Флайърс с 5:2 срещу Кълъмбъс Блу Джакетс. Джоел Фараби, Боби Бринк, Травис Конечни и Кам Йорк също бяха точни за Флайърс, които са в серия от пет поредни победи./БТА