Торонто вкара четири гола с първите си пет удара към вратата на Детройт при победата с 6:3 в срещата от редовния сезон в Националната хокейна лига.

С третия си пореден успех канадците оглавиха класирането с 12 точки от седем мача.

Вратарят Къртис МакЕлхини направи 30 спасявания в първия си мач като титуляр през сезона.

Хенрик Зетеберг, Томаш Татар с попадение номер 100 в кариерата си в лигата и Йонатан Йохансон се разписаха за Детройт, който допусна второ поредно поражение и остана с актив от 8 точки. Джими Хауърд допусна три гола при първите четири удара на съперника и беше заменен от Петр Мразек, който завърши с 19 спасявания.

Сейнт Луис се наложи над гостуващия Чикаго с 5:2 и с 10 точки поведе в подреждането на Централната дивизия.

Джейдън Шоурц реализира третия хеттрик в кариерата си, Владимир Тарасенко се разписа за 150-и път в лигата, а Кайл Бродзяк също вкара за успеха. Вратарят Джейк Алън се отличи с 22 отразени шайби и с асистенция за втория гол на Шуорц в началото на втората третина.
Рихард Паник и Райън Хартман реализираха за гостите.

Лос Анджелис е новият лидер в Западната конференция с 11 точки, след като надделя над гостуващия Монреал с 5:1. Шведът Адриан Кемпе записа първи хеттрик в кариерата си, а Майкъл Камалери се отличи с два гола и две асистенции за победата.

Джонатан Куик отрази 36 удара, а Лос Анджелис остана единственият отбор в лигата без загуба в редовното време. Пол Байрън даде аванс на канадците в средата на първата част, но те не успяха да удържат. /БТА