Фредерик Андерсен спаси 36 шайби при победата на Торонто с 3:2 над Лос Анджелис в мач от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Това е първото поражение на Кралете в редовното време от началото на сезона и те са лидери в Тихоокеанската дивизия с точка пред Лас Вегас, докато Торонто изостава също с толкова от Тампа Бей в Атлантическата.

Мат Мартин, Тайлър Бозак и Патрик Марло вкараха за Кленовите листа (7-2-0), а Мич Марнър завърши срещата с две асистенции. Торонто пък печели поне седем от първите си девет мача в редовен сезон за първи път от сезон 1993/1994 насам и за седми като цяло в клубната история.

Адриан Кемпе и Тревър Люис вкараха за Лос Анджелис (6-1-1), който имаше четири поредни победи преди срещата с Торонто. Срещу Кленовите листа Джонатан Куик спаси 31 удара.

Лоугън Кутюр вкара гол и подаде още един, а Мартин Джоунс спря 33 удара при победа на Сан Хосе с 4:1 срещу Ню Йорк Рейнджърс във втория мач за понеделник в НХЛ. Тим Хийд, Йонас Донской и Мелкер Карлсон също вкараха по един гол за третата победа от четири мача за Акулите.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):

НЙ Рейнджърс - Сан Хосе 1:4
Торонто - ЛА Кингс 3:2

Лидери в отделните дивизии
Източна конференция
Столична дивизия: Ню Джърси 12 точки, Питсбърг 11, Филаделфия 10
Атлантическа дивизия: Тампа Бей 15, Торонто 14, Отава 11

Западна конференция
Централна дивизия: Сейнт Луис 13, Чикаго 12, Далас 10
Тихоокеанска дивизия: Лос Анджелис 13, Лас Вегас 12, Ванкувър 9/БТА