Словенката Тина Мазе спечели спускането от комбинацията за жени от световното първенство по ски-алпийски дисциплини в Бийвър Крийк (САЩ). Втората дисциплина слалом е по-късно тази вечер.

31-годишната Мазе, която преди три дни стана световна шампионка в спускането, записа време от 1:45.25 минута. Тя има аванс от само две стотни преди бронзовата медалистка в спускането Лара Гут (Швейцария).

Анна Фенингер от Австрия е на трето място на 26 стотни от Мазе.

Фенингер победи словенката в суперкомбинацията на шампионата на планетата през 2011-а година, а преди няколко дни спечели златото в супергиганския слалом и среброто в спускането в Бивър Крийк.

Четвърта в класирането е Никол Хосп (Австрия) на 90 стотни, а Михаела Кирхгасер (АВстрия) е седма с пасив от 1.33 секунда. Представителката на домакините Линди Вон е на 1.31 секунда зад Мазе на седма позиция преди слалома.

Вон спечели бронз в супергиганския слалом, остана пета в спускането и самата тя заяви, че се нуждае от чудо, за да вземе медал в комбинацията и в гиганския слалом.

Освен това Вон заяви, че днес изпитва лека болка в коляното. Защитаващата титлата си от Шладминг'2013 Мария Рийш (Германия), която спечели златото в дисциплината през 2010-а и на олимпийските игри в Сочи'2014, е само зрител на състезанието, след като прекрати кариерата си в края на миналия сезон./БТА