Французойката Теса Уорли спечели гигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Марибор (Словения).

Световната шампионка от Шладминг 2013 Уорли завърши с общо време от 2:16.96 минути, за да запише 11-а победа в кариерата си. Тя беше трета след първия манш с 1:08.33 минута, но с най-бързо спускане във втория за 1:08.63 минута се изкачи на върха.

Втора на 16 стотни от секундата завърши София Годжа (Италия), а трета на 25 стотни се нареди носителката на Световната купа за миналия сезон Лара Гут от Швейцария.

Лидерката в първия манш и водачка в генералното класиране за сезона Микаела Шифрин (САЩ) направи по-слаб втори манш и остана четвърта в крайното класиране на 42 стотни от секундата.

Местната легенда Тина Мазе се взе довиждане с феновете в последния старт в кариерата си. Олимпийската и световна шампионка в гигантския слалом Мазе, която обяви, че през този сезон ще кара единствено пред родна публика в Марибор и ще сложи край на кариерата си, стартира с номер 34. Тя направи демонстративно спускане, а малко преди финала спря и отиде да се прегърне с треньорите си, а след това поздрави публиката на финала.

"Невероятно е. Исках да кажа благодаря на всички", каза 33-годишната Мазе.

Шифрин остана на върха на класирането в Световната купа с 848 точки, следвана от Гут с 643 точки и Уорли с 563 точки. За малката Световна купа в гигантския слалом лидерка е Уорли с 500 точки, пред Шифрин с 415 точки и Гут с 310 точки./ БТА